Tastets a la fira de la mel de Craspià |
La mel a més de ser un edulcorant natural
també és un aliment.
Aquest fluid viscós i dolç és utilitzat pels
humans des de
temps immemorials per endolcir, com aliment, o
com a beguda.
Tastets a la fira de la mel de Craspià |
Tastets a la fira de la mel de Craspià |
A l’antiguitat, grecs, romans, celtes
normands víkings, i saxons elaboraven l’hidromel, la que és considerada la
primera beguda alcohòlica de la humanitat. L’hidromel és el resultat de deixar
fermentar aigua amb mel a la que després s’hi afegeixen algunes espècies o
fruites, aquesta beguda pot arribar a tenir una gradació alcohòlica de 13 graus.
Tastets a la fira de la mel de Craspià |
La mel es un producte natural elaborat per les
abelles a partir del nèctar de les flors i els excrements d’alguns insectes i
pugons xarrupadors de sàvia d’algunes espècies d’arbres.
La mel natural, és la que no ha estat tractada
de manera industrial i per tant no ha estat sotmesa a temperatura, no te cap
additiu afegit i pot conservar així totes les seves propietats naturals, ja que
molts enzims i antioxidants es fan malbé amb el procés de pasteurització.
©LLuís Serrat/2017