divendres, 18 de setembre del 2015

La Llamada del Puma


Ahir al Pati Llimona de Barcelona El fotògraf naturalista Andoni Canela va presentar el seu darrer llibre “La Llamada del Puma” Amb textos de Maritxell Margarit i il·lustracions de Unai canela.
“La Llamada del Puma” no és només un llibre de fotografia, és una gran aventura viscuda en família pels cincs continents del planeta durant mes de quinze mesos.

Andoni amb la seva esposa Maritxell i els seus dos fills: Unai i Amaia van emprendre un viatge èpic pel món per atrapar en unes fantàstiques imatges, set animals emblemàtics dels cinc continents que han visitat. Tots immersos en els paisatges espectaculars del seu habitat natural.
Andoni explica que el Puma va ser l’excusa principal per emprendre aquesta aventura. Ja havia intentat retratar el puma en alguna altre ocasió, però sempre se li havia escapat. Com a felí, és un animal molt difícil de aconseguir fotografiar.

 El puma també és l’animal preferit de l’Unai,  per això el llibre porta per títol: La Llamada del Puma.
A més dels animals motiu del viatge, El Puma i el Bisó d’Amèrica, el cocodril marí d’Austràlia, el pingüí de l’Antàrtida, el càlao d’Asia, el llop europeu i l’elefant africà, en el llibre també trobareu animals tant sorprenents i difícils de veure com el casuari, una reminiscència de passat que viu als boscos australians.
Tots els animals estan esplèndidament retratats per l’Andoni, en unes imatges netes, pures, despullades de qualsevol guarniment superflu, o sigui, natura en estat salvatge.
  A “La Llamada del Puma” no solament t’atrapen les imatges de l’Andoni, la Maritxell des del seu punt de vista de mare i esposa et transporta amb els seus acurats textos per aquests paisatges com si realment estiguessis allà, sense oblidar les il·lustracions de l'Unai amb els seu particular toc de color. Un llibre rodó que encantarà tant a grans com a petits.

A la meva mare que té vuitanta vuit anys li ha encantat i només hi ha una cosa no  li agrada: que la lletra és una mica petita.

©_Lluís Serrat 2015.