dissabte, 28 de setembre del 2019

FRIDAYS FOR FUTURE




5000 veus, la majoria joves i adolescents es van fer sentir ahir pels carrers de Girona al crit de salvar el planeta. Fridays for Future portan convocant a actes de protesta a la ciutat cada divendres de gener però ahir es van superar totes les expectatives amb la més multitudinària fins el moment.


Els manifestants van recòrrer els carrers de la ciutat exhibint centenars de pancartes amb diferents lemes: El nostre futur no està en venda, Som part de la solució no de la polució,  S’ens acaba el temps, o no tenim un pla “B”.


A la plaça de la Independència es van estirar uns minuts al terra escenificant una exterminació massiva de l’espècie.



La jove activista sueca, Greta Thunberg va començar ara fa poc més d’un any, una vaga per protestar per la no acció dels governs contra l’escalfament del planeta i el canvi climàtic. L’acció va tenir tant ressò mediàtic que centenars de miler de persones de tot el món s’han sumat a la protestes. Thunberg ha aconseguit el que eminents científics no han pogut, mobilitzacions massives a favor de la causa del canvi climàtic, bàsicament de gent jove que han vist la necessitat de lluitar per motiu just.

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1672176-els-gironins-surten-al-carrer-en-defensa-del-planeta.html