dijous, 5 de novembre del 2020

L’EXPRESSIONISME ABSTRACTE DE COROMINAS

La Casa de Cultura, la Fundació Fita i la Casa Masó de Girona exposen una retrospectiva, del pintor Quim Corominas formada per 150 obres. L’exposició va des de 1970 fins l’actualitat i repassa més de 50 anys de la trajectòria del pintor de Sarrià.

Corominas treballa diferents tècniques; pintura, collage, gravat, litografia i escultura amb paper o pop-up objectes tridimensionals desplegables i mòbils.

L’obra d’aquest artista és bàsicament una explosió de color, colors vius, primaris en que predomina el blau, el blau Montserrat sobretot, un color que defineix molt bé Corominas.


Corominas de formació bàsicament autodidacta, explica que en els seus orígens hi havia pocs referents pintors a Girona i la majoria feien un tipus de pintura molt carrinclona i que per ell un dels primers referents va ser Lluís Güell, artista multidisciplinari  banyolí, qui el va animar a continuar la carrera.

Coromines diu  pintar de forma molt intuïtiva, però que a vegades també comença amb una idea preconcebuda que al final pot acabar essent o representant un concepte totalment diferent.

Explica que quan començava va exposar a totes les sales gironines de l’època de les que ja no en queda ni una d’oberta. Fora de Girona Quim Corominas ha exposat a Barcelona, diferents ciutats de l’estat espanyol,  Londres, Berlín,   Àmsterdam, França i Itàlia.

L'exposició es pot visitar fins el dia 5 de desembre. L'entrada és lliure.      Horaris de dilluns a divendres d'11a 20 i dissabte d'11a18.                                     ________________________________