dilluns, 19 de febrer del 2024

NO SÉ SI M'EXPLICO

 


Amb el títol “No sé si m’explico” el periodista Ramón Besa enceta la Setmana dels Rahola. En una conversa amb el periodista esportiu Xevi Massachs, reflexiona sobre la seva trajectòria, l’ètica periodística i el futur de la professió.



Besa que reivindica el seus orígens de pagès, ha parlat llarg i extens dels mals del periodisme, de com les promocions en un passat van fer que la gent comprés més diaris, però no per llegir notícies, sinó per aconseguir un llibre, un disc una paella o un rellotge. Les promocions no van aconseguir apujar el nombre de subscriptors igual que tampoc ho han aconseguit les noves eines digitals, avui sovint la gent ja en tenen prou amb el tweet i no acaba anant a la notícia ni pagant una subscripció.

Besa s’ha explicat d’allò més bé durant una hora i mitja i no ha parat de reivindicar el periodisme que ell va viure, el  de la jerarquia de les redaccions ara que tothom treballa des de casa. —no dic que s’hagi de tornar a treballar com abans, però si que penso que cal buscar una fórmula perquè el periodisme s’aprengui no només a la facultat amb un grau, sinó aprenent l’ofici també, treballant al costat dels grans mestres, al carrer i parlant amb la gent—.Dimecres 21 a les sis de la tarda, serà el degà dels corresponsals a l’Orient Mitjà, Tomàs Alcoverro, el que conversarà amb la periodista Mar Camps a la Biblioteca Pública Carles Rahola.Dimecres 21 a les sis de la tarda, serà el degà dels corresponsals a l’Orient Mitjà, Tomàs Alcoverro, el que conversarà amb la periodista Mar Camps a la Biblioteca Pública Carles Rahola.