dijous, 9 de juliol del 2015

AIRRACE 1 World cup, Alguaire Lleida.


AIRRACE 1 World cup Alguaire Lleida.

Les primeres curses aèries es van fer a Reims. França, a principis del segle 20, però la formula 1 de l’aire data de 1947.
Va començar als Estats Units a mitjans dels anys 40. En aquella època es van determinar el tipus d’avions que competirien, mides, pes i potència etc. Les aeronaus de l’Air race 1, porten un motor de quatre cilindres contraposats de 480cc. Que donen una potència de 85 CV, l’hèlix és d’atac fix, la superfície alar ha de tenir un mínim de 6,1 metres quadrats i l’aparell un pes mínim de 227 Kg.


La única modificació significativa durant 50 anys ha estat l’augment de la cilindrada que ha passat a ser de 480 cc. a 508 cc.

Algunes aeronaus son també veteranes com aquest Cassutt III M. que te més de vint anys pilotat per el nord-americà Mike Mundell.  
El avions tenen una mecànica molt senzilla que també els fa molt fiables i segurs. Les curses es disputen en un circuit oval de 5000 m. senyalitzat per torres que s’han de passar per fora a velocitats que poden superar els 400 km. per hora.




Els avançaments és fan sempre superant els contrincants per sobre mai ni pel costat ni per baix.

La majoria dels participants son pilots veterans amb molta experiència en aquest tipus de curses. com el francés Guy Chereau.




Christian Guilie és un veterà Pilot francés.

©_Lluís serrat/2015