dissabte, 12 de desembre del 2015

JOAN VENTURA L'APRENENT DE BARBER


El periodista Joan Ventura, va presentar ahir al vespre a Llagostera i davant de la seva gent el seu primer Llibre: L’Aprenent de Barber.

Ventura fa en el seu llibre una crònica popular i entranyable de la vila que l’ha vist néixer i dels personatges singulars que passaven per la barberia del seu pare, l’Andreu. A l’aprenent de barber també hi ha una bona dosi d’autobiografia perquè Joan Ventura s’anava impregnant de totes aquestes històries que avui podem llegir en el seu llibre, mentre remullava i ensabonava barbes, perquè l’Andreu el seu pare les anés rasurant després com si res.
Era aquell un temps que les barberies dels pobles bullien de vida i de històries, barberies plenes amb gent que vivia menys apressada que ara .

Però com bé va explicar l’Enric Ramionet, en la seva presentació, en Joan aviat va deixar l’ofici de barber per anar a fer les amèriques, a buscar i sentir noves històries i fer el que realment volia: explicar-les.
Fa molts anys que conec en Joan Ventura a més de company de feina es un amic entranyable. Jo ja el vaig conèixer fent de periodista a principis dels 80s., explicant històries, amb el seu llenguatge culte, entranyable, punyent, i amb una mica de romanticisme que sempre podreu trobar aflorant entre les seves paraules.
No us perdeu l’Aprenent de Barber perquè segur que entre les seves planes aprendreu moltes coses.


©Lluís Serrat 2015